Hvad er pilates?

Pilates – metoden blev udviklet i 1920erne af tysk fødte Joseph H. Pilates. Hans inspiration til metoden kom fra bla. fra gymnastik, yoga og kampsport.


Det primære mål med Pilates øvelser er at skabe et stærkt ”powerhouse” hvilket er området omkring den nedre del af ryggen, maven og bækkenet. Man styrker og finder vej til de mindre muskelgrupper, samtidig med at de store, stærkere muskler bliver opstrammet og forlænget. Pilates er en meget effektiv og sikker træningsmetode, hvor der lægges vægt på, at øvelserne bliver tilpasset til den enkelte og ikke omvendt. Pilates kan nydes af alle, uanset deres fysiske kondition, køn eller alder.


Det er et unikt system, der består af gulvøvelser og øvelser betjent af maskiner specielt designet af Joseph H. Pilates. Disse maskiner består bla. af fjedre, der giver den helt rigtige modstand. Pilates er en sikker og effektiv måde at opnå styrke samt fleksibilitet på.


Med Pilates øvelser lægges der vægt på kvalitet og ikke kvantitet.

Fordele ved Pilates...


Du vil hurtigt mærke en ændring i kroppen, når du træner regelmæssigt. Med tiden vil gamle uhensigtsmæssige bevægelsesmønstre ændre sig, og du vil få mere energi og færre smerter. Pilates er for alle og træningen vil udvikle sig, i takt med at din krop bliver stærkere.


•  Få en veltrænet krop


•  Få styrke og smidighed


•  Få tonet musklerne


•  Bedre kropsholdning


•  Bliv genoptrænet efter en skade


•  Forbinder krop og bevidsthed


Pilates øvelserne er alle bygget på grundprincipperne: Afspændthed, koncentration, koordination af bevægelser, optimalt åndedræt, korrekt kropsholdning, opbygning af musklernes styrke samt glidende bevægelser.